صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

بحران بیکاری در عربستان؛ سعودی‌ها خواستار برکناری وزیر کار شدند

در پی افزایش نرخ بیکاری در عربستان کاربران سعودی خواستار برکناری وزیر کار و توسعه اجتماعی این کشور شدند.

ملت سعودی کمپین جدیدی را در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کردند و خواستار برکناری «احمد الراجحی» وزیر کار و توسعه عربستان که از وزرای نزدیک به «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است، شدند.

سعودی لیکس نوشت: کاربران سعودی اعلام کردند الراجحی از تحقق حقوق عامه و فراهم کردن فرصت اشتغال برای جوانان ناتوان است و نیروهای خارجی فرصت‌های شغلی را در عربستان به دست گرفته‌اند و نرخ بیکاری به شکل بی سابقه‌ای افزایش یافته است.

کاربران سعودی هشتگ «برکناری الراجحی خواستار ملی» به دلیل عملکر ضعیف اقتصادی الراجحی و ناتوانی وی در حل بحران بیکاری در عربستان را ترند کردند.

فارغ التحصیلان سعودی الراجحی را «بازنده و ناتوان» توصیف کردند و با توجه به عدم رسیدگی وزیر کار به نرخ بالای بیکاری در عربستان ، گسترش فساد تجاری و گسترش رشوه، خواستار برکناری وی شدند.

اقتصاد عربستان سعودی در مقابله با بحران بیکاری باوجود وعده‌های محمد بن سلمان، عملکرد ضعیفی از خود نشان داده است.آمار رسمی برای سه ماهه اول سال 2021 نشان داد که بیکاری در بین شهروندان سعودی به پایین‌ترین سطح خود در نزدیک به پنج سال گذشته رسیده است. اما این کاهش نه به دلیل عملکرد خود مقامات سعودی، بلکه به دلیل عدم تمایل یا عدم توانایی برای کار کردن بود.

مشارکت شهروندان در نیروی کار از 2.51 درصد در سه ماهه چهارم سال 2020 به 5.49 درصد در سه ماهه اول سال جاری کاهش یافته است که بزرگترین کاهش از زمان رکود اقتصادی در سال 2017 است.

همچنین در میان شکایت از عملکرد ضعیف دولت و ناتوانی در ارائه راه حل‌های جدی، بحران شیوع ویروس کرونا در سال گذشته منجر به افزایش بیکاری شهروندان سعودی به 4.15 درصد شد.

فعالان و کاربران سعودی خواستار برکناری الراجحی « وزیر ناتوان» شدند که با پرونده‌های قضایی در امارات روبرو است.

یک بحران قضایی بی‌سابقه میان «صقر بن محمد بن زاید آل نهیان»، یکی از شیوخ امارات و عضو خاندان حاکم ابوظبی علیه احمد الراجحی، وزیر امور انسانی و توسعه اجتماعی عربستان سعودی شکل گرفت. صقر بن محمد از الراجحی به اتهام سوء استفاده از خاندان حاکم ابوظبی و کلاهبرداری بزرگ شکایت کرد و این کلاهبرداری «بزرگترین» پرونده کلاهبرداری املاک و مستغلات در منطقه خوانده شد.

پیش از این برنامه «ما خفی أعظم» شبکه الجزیره اطلاعاتی را درباره پرونده شرکت تعمیر فاش کرده بود که در آن نام صقر نیز ذکر شده بود.

صقر بن محمد در این باره گفت که وی از ادله‌های علیه او درباره بزرگترین کلاهبرداری املاک و مستغلات در خاورمیانه شوکه شده چراکه این کلاهبرداری توسط وزیر امور انسانی و توسعه اجتماعی عربستان سعودی و برادرانش و با جعل امضای او صورت گرفته است.

دادگاه امارات وزیر کار عربستان سعودی را در پرونده کلاهبرداری مربوط به شرکت ساخت و ساز «هلدینگ» به پرداخت 450 میلیون دلار جریمه نقدی به «عمر عایش» تاجر فلسطینی- کانادایی محکوم کرد.

بر اساس داده‌های اداره آمار عربستان سعودی (گاستات)، نرخ بیکاری در میان مردم این کشور و اتباع خارجی طی سه ماهه سوم سال جاری میلادی بدون تغییر باقی ماند و 11.3 درصد ثبت شد.

نرخ بیکاری در عربستان سعودی هنوز زیاد است، در حالی که مقامات سعودی ادعا می‌کنند هزاران فرصت شغلی به ویژه برای زنان فراهم کرده‌اند. همچنین بسیاری از مشاغل موجود برای زنان سعودی در عربستان با دستمزد بسیار پایین و ناچیز است و تبلیغات ولیعهد سعودی در خصوص افزایش فرصت شغلی برای زنان سعودی یک تبلیغ فریبکارانه است.

با وجود «اصلاحات اقتصادی» که بیش از دو سال پیش آغاز شده و آنگونه که ولیعهد سعودی در خصوص چشم‌انداز خود تبلیغ می‌کرد، فرصت‌های شغلی یا توسعه سایر صنایع غیر نفتی توفیق چشمگیری ایجاد نشده است.

دولت عربستان برای کاهش نیروی کار خارجی تدابیر مختلفی از جمله بومی سازی مشاغل و استفاده از سعودی‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی اتخاذ کرد و تصمیم گرفت «سعودی کردن اقتصاد» را به عنوان یکی از ارکان چشم انداز 2030 توسعه دهد اما سیاست‌های دولت در بومی‌سازی بی هدف شغل‌های سبک به وقوع فجایع در بازار و وخیم شدن وضع کاری نیروی کار منجر شد.

 

منبع: تسنیم

شناسنامه


کدخبر: ۲۵۷۴۹۰
تاریخ: ۱۴۰۰/۱۱/۱۸     ساعت: ۱۲ : ۶
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: بین الملل       زیرسرویس: بین الملل
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
  • ٢٠ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 22 2024