صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

نگرانی ترامپ از سیلی ایران؛ لاف‌زنی از سر ترس

این روزها شاهد تشدید فضای ضدایران از سوی عالیترین مقامات آمریکا درباره اقدام احتمالی علیه قوای آمریکا هستیم اما با دقت در واقعیت های میدانی تقابل جبهه مقاومت و استکبار در منطقه در روزهای پایانی دولت ترامپ بر پوشالی بودن این تهدیدات بیشتر پی می بریم.

رسانه‌ها و مقامات آمریکا در روزهای گذشته با نزدیک شدن به سالگرد ترور سردار شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فضاسازی‌ها و جوسازی‌های سنگین علیه ایران روی آورده‌اند.
مجموعه‌ای از تحرکات در روزهای گذشته از سوی آمریکایی‌ها چه در رسانه‌ها و چه در اظهارات مقام‌ها و اقدامات این کشور مشاهده شده است. 
مثلاً پایگاه آکسیوس چند روز پیش در گزارشی به نقل از منابعی که اشاره به نام آنها نشده بود ادعا کرده بود که سرپرست وزارت دفاع آمریکا بعد از حملاتی که به سفارت آمریکا در بغداد انجام شد گزینه‌هایی را برای مقابله با ایران به دونالد ترامپ ارائه کرده است.
اندکی بعدتر رسانه‌ها بر این موضوع تمرکز کردند که دولت آمریکا قصد دارد سفارتش در بغداد را تعطیل کند و این می‌تواند نشانه‌ای از قصد دولت آمریکا برای انجام اقدامات تلافی‌جویانه علیه ایران باشد.
دونالد ترامپ خودش هم این جو را تشدید کرد. او بامداد 4 دی‌ماه در توییتر ایران را به دست داشتن در حمله راکتی متهم کرد و نوشت: «سفارت آمریکا در بغداد روز یکشنبه مورد اصابت چند راکت قرار گرفت. سه عدد از این راکت‌ها منفجر نشدند. حدس بزنید از کجا آمده بودند: ایران. حالا هم حرف از تهدیدهای بیشتر علیه آمریکایی‌ها در عراق می‌شنویم.»
رئیس جمهور آمریکا افزود: «یک توصیه دوستانه برای ایران دارم: اگر یک آمریکایی کشته شود، من ایران را مسئول خواهم دانست. دوباره در موردش فکر کنید.»
علاوه بر اظهاراتی از این دست که نمونه‌های آن بسیار فراوان است وزارت دفاع آمریکا در روزهای گذشته زیردریایی هسته‌ای «جورجیا» و دو فروند بمب‌افکن‌ بی‌52 را نیز روانه منطقه کرد.
همزمان با این تحرکات، شایعه احتمال بروز «جنگ با ایران» و تلاش برای القاء هراس از آن مسئله‌ای است که هرگز در رسانه‌های غربی فراموش نمی‌شود و  دائماً تلاش می‌شود این احتمال بعید به عنوان یک واقعیت ذهنی به خورد مخاطب داده شود.
نخستین نکته‌ای که درباره عملیات روانی روزهای اخیر آمریکا باید به خاطر داشت این است که هیچ یک از این اقدامات رویدادهای بی‌سابقه‌ای نیستند و پنتاگون در سال‌ها و دهه‌های گذشته بارها برای رسیدن به اهدافی که مد نظر داشته به چنین اقداماتی روی آورده است.
مثلاً سال گذشته نیز اعلام شد که وزارت دفاع آمریکا برای مقابله با «تهدیدات ایران» تعدادی بمب‌افکن بی‌52 و یک ناوگروه هواپیمابر را عازم منطقه کرده و رسانه‌ها در آن موقع هم اخبار مربوط به ورود این تجهیزات را طوری پوشش می‌دادند که گویی این اتفاق برای نخستین بار رخ داده است.
یا مثلاً اردیبهشت‌ماه سال 98 هم شانتاژ رسانه‌ای گسترده‌ای در رسانه‌ها بر سر تصمیم «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید برای اعزام چند ناو و بمب‌افکن در منطقه به راه افتاد.
در هر یک از این مقاطع، ترامپ که شیوه زمامداری‌اش رسماً ریشه در دو تئوری «مرد دیوانه» و «بازی بزدل» دارد قصد داشته از این عملیات‌های روانی برای هراس‌افکنی و جلوگیری از اجرای برخی سیاست‌ها توسط ایران بهره بگیرد. 

لاف از سر ترس
در مقطع فعلی هم اقدامات ترامپ از آن جهت اهمیت دارند که همزمان با سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در پیش‌زمینه‌ای از شکست راهبردی واشنگتن علیه ایران انجام می‌شوند. 
دولت ترامپ در حال حاضر از یک طرف نگران انتقام سختی است که ایران وعده داده بابت این عملیات تروریستی از آمریکا خواهد گرفت. واشنگتن به خوبی می‌‌داند که چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ تقویم زمانی در وضعیتی قرار ندارد که بتواند اقدامی علیه ایران صورت دهد، با وجود این، در تلاش است با پرهیاهو کردن فضا و تلاش برای القای ترس مانع از ضربه احتمالی تهران شود. علاوه بر اینکه، کنگره و افکار عمومی آمریکا هم  از تشدید تنش‌هاعلیه ایران حمایت نمی‌کنند.
از طرف دیگر ترامپ که بارها قبل از انتخابات درباره دریافت تماس تلفنی از ایران برای مذاکره بر سر توافق هسته‌ای مطلوب او رویاپردازی کرده بود می‌داند که کوچکترین ضربه از سمت تهران در روزهای پایانی دولتش بار شکست راهبردی سیاست‌هایش در برابر ایران را بسیار سنگین‌تر خواهد کرد، به همین جهت، تمایل ندارد که در چنین موقعیت پیچیده‌ای قرار بگیرد.

پایبندی ایران به مقاومت و انتقام سخت
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که زمان، مکان و چگونگی انتقام از آمریکا را خودش تعیین کرده و در موقعیت مقتضی آن را اجرا خواهد کرد. «سردار سیدمحمد حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران روز گذشته درباره اقدامات پیش‌بینی شده برای شکست شیطان بزرگ و انتقام خون شهید سلیمانی اظهارداشت: «براساس گفته مقام معظم رهبری، دو سیلی دیگر نیز هست که اولین سیلی شکست نرم‌افزاری آمریکا در منطقه است که درحال رخ دادن است و کشورهای منطقه درراستای خواست آمریکا حرکت نمی‌کنند و این یعنی نرم‌افزاری آمریکا و تحمیل اراده بدون پرداخت هزینه‌ای که انجام می‌دهند شکسته خواهد شد.»
وی افزود: «آخرین سیلی اخراج آمریکایی‌ها از منطقه است که انشاالله انجام خواهد شد البته این‌ها فقط سیلی است و انتقام سخت سرجای خود باقی می‌ماند یعنی باید از کسانی‌که امر و اقدام کردند انتقام گرفته شود اما زمان و نحوه انتقام به شرایط بستگی دارد و با همت خادمان ملت و دعای مردم منتظر این اتفاق و انتقام عظیم هستیم.»
دولت ترامپ نیز که بر پایبندی ایران به وعده‌ها به خوبی واقف است می‌داند که این تهدیدات توخالی نیست و ایران خود را محق به پاسخگویی مناسب به تجاوزات آمریکا و تحقق هدف اصلی انتقام خون فرماندهان شهید جبهه مقاومت یعنی اخراج قوای آمریکایی از منطقه می‌داند. دولت ترامپ نیز یقین دارد که انتقام سخت اتفاق خواهد افتاد اما در تلاش است هزینه‌هایش لااقل به دولت بعدی آمریکا تحمیل شود.

 

 

منبع: تسنیم

شناسنامه


کدخبر: ۲۴۰۸۶۰
تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۷     ساعت: ۹ : ۲۶
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: سیاسی       زیرسرویس: سیاسی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
  • ٢٣ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 25 2024