ریزش سنگین دلار جهانی
ارزش دلار در مقابل تمامی رقبای اصلی اش کاهش یافت.
به نقل از رویترز، شواهد از آماده شدن بانک مرکزی آمریکا برای دوره طولانی سیاست های پولی انبساطی حکایت دارد. لورتا مستر- مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در کلیولند با اشاره به اینکه وظیفه بانک مرکزی در حال حاضر کمک به کلیت اقتصاد از طریق ابزارهای پولی و مالی موجود است وعده داد این بانک از کلیه ابزارهای در اختیار خود برای تقویت رشد اقتصادی و ثبات بخشی به اقتصاد استفاده کند.
از زمان آغاز بحران کرونا تاکنون بانک مرکزی آمریکا بیش از هر بانک مرکزی دیگری در جهان اقدام به تزریق نقدینگی و خرید اوراق قرضه شرکتی و دولتی به صورت هفتگی کرده است. این بانک احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره به سطح منفی را در صورت لزوم رد نکرده است اما مقامات آن گفته اند تا حد امکان ترجیح می دهند نرخ بهره را در سطوح فعلی خود حفظ کنند. تحلیل گران معتقدند علاوه بر کاهش هزینه های استقراض برای دولت، بانک مرکزی آمریکا از طریق پایین نگه داشتن نرخ بهره در تلاش است تا علاوه بر کمک به بازار کار، سرعت چرخش پول را در بازارها افزایش دهد.
روزهای پرنوسان دلار در بازارهای ارزی ادامه دارد و به نظر می رسد دست کم تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این وضعیت ادامه خواهد داشت. باتوجه به اختلاف کم آرای جو بایدن و دونالد ترامپ در نظرسنجی های مختلف، پیشبینی پیروز انتخابات و مسیر دلار چندان کار راحتی نیست و معامله گران در خصوص زمان مناسب برای خرید یا فروش دلار با یکدیگر هم عقیده نیستند. انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر ( 13 آبان) برگزار خواهد شد اما به دلیل کرونا و طولانی بودن فرآیند اعلام نتیجه شمارش آرای پستی احتمالا اعلام نتایج با تاخیر مواجه خواهد شد.
تداوم روند افزایش کسری بودجه دولت آمریکا باعث نگرانی معامله گران از وادار شدن فدرال رزرو به چاپ پول بیشتر شده است. دفتر کنترل بودجه آمریکا در گزارشی اعلام کرده است همزمان با افزایش هزینه های دولت برای حمایت از بخش های مختلف اقتصادی این کشور در برابر پیامدهای ویروس کرونا، کسری بودجه دولت در سال مالی 2020 به 3.13 تریلیون دلار رسیده استکه این رقم با وجود کمتر بودن نسبت به برآوردهای قبلی، یک رکورد کاملا تازه محسوب می شود.
در شرایطی که کریستین لاگارد- رییس بانک مرکزی اروپا از استفاده حداکثری از ابزارهای در اختیار این بانک برای تقویت طرف تقاضا و رشد اقتصادی خبر داده، مرکز آمار اتحادیه اروپا در گزارشی ناامیدکننده اعلام کرد متوسط نرخ تورم در 19 کشور عضو منطقه یورو در 12ماه منتهی به سپتامبر با 0.2 درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی 0.3 درصد رسیده که این نرخ تورم در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در 12 ماه منتهی به سپتامبر در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا 0.3 درصد اندازهگیری شده که 0.1 درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.
منبع: ایسنا