مطالب حوزه فناوری

تشخیص زودهنگام «خودایمنی» توسط هوش‌مصنوعی

محققان موفق شدند با استفاده از هوش‌مصنوعی، به روشی دست یابند که بیماری خودایمنی را زودتر تشخیص دهند.

ابداع ماده‌ای برای استخراج اورانیوم از آب دریا

چین ماده جدیدی را برای استخراج اورانیوم از آب دریا تولید کرده است. این جاذب جدید سازگار با محیط زیست، مقرون به صرفه و قابل بازیافت است.

اپل ابزار اختصاصی تولید تصویر با هوش مصنوعی معرفی کرد

اپل در iOS 18 به کاربران امکان تولید عکس‌های مختلف به‌کمک هوش مصنوعی را می‌دهد.

شرکت‌ها برای بررسی گفت‌وگوهای کارمندان خود به هوش مصنوعی روی آورده‌اند

حالا شرکت‌های زیادی وجود دارند که از هوش مصنوعی برای قضاوت‌کردن درباره پیام‌های کارمندان و نظارت بر آن‌ها استفاده می‌کنند.

بزرگترین جستجوی موجودات فضایی آغاز شد

زمین چشمان کیهانی خود را با فناوری جدید قدرتمند باز می‌کند و اکنون موسسه جستجوی هوش فرازمینی(SETI) به لطف همکاری با رصدخانه ملی رادیو نجوم(NRAO) می‌تواند مجموعه داده‌های بسیار بیشتری را در لحظه پردازش کند.

تجهیزات عجیب جنگنده نسل ششم چین!

چین سخت در حال تلاش برای ساخت یک جنگنده نسل ششم است. مانند برنامه NGAD که ایالات متحده آمریکا در حال توسعه آن است.

ژاپن و ناسا متفاوت‌ترین ماهواره‌ جهان را می‌سازند

ناسا و ژاپن اولین ماهواره چوبی جهان را تا سال ۲۰۲۴ پرتاب خواهند کرد. ماهواره لینگوست به اندازه لیوان قهوه و از جنس چوب درخت ماگنولیاست و وقتی از رده خارج شد، از بین بردن آن ساده خواهد بود. ناسا و آژانس فضایی ژاپن، این پروژه را در راستای تخریب‌پذیری زباله‌های فضایی انجام می‌دهند.

لمس ابر سیال کوانتومی این حس را دارد!

در نهایت یک آزمایش نشان داد که لمس یک ابر سیال کوانتومی چه حسی دارد؛فیزیکدانان یک کاوشگر مخصوص به اندازه انگشت را در ایزوتوپ هلیوم که فقط تا حدی روی صفر مطلق سرد شده بود فرو بردند و خواص فیزیکی آن را ثبت کردند.

گران‌ترین خاک جهان که هر گرمش ۲۳۵ میلیارد تومان است!

بودجه‌ای که ناسا برای ماموریت اوسیریس رکس هزینه کرد ۸۰۰میلیون دلار بود و درنهایت حدود ۱.۱۶میلیارد دلار برای آوردن کمتر از ۲۵۵ گرم نمونه هزینه خواهد شد.

فاش کردن اسرار پری دریایی فیجی با اشعه ایکس

دانشمندان در حال بررسی یک «پری دریایی» عجیب و غریب هستند که به نظر می‌رسد بخشی از آن ماهی، بخشی میمون و بخشی دیگر شبیه یک خزنده است.

رمزگشایی از سیستم ایمنی انسان با هوش مصنوعی ممکن می‌شود؟

هوش مصنوعی بسیاری از حوزه‌های صنعت و جامعه را متحول کرده است، اکنون ابزار‌هایی را برای کشف پیچیدگی عظیم سیستم ایمنی و تغییر آینده سلامت انسان فراهم می‌کند.

دانشمندان قانون گمشده برای تکامل جهان را پیشنهاد کردند

دانشمندان قانون گمشده‌ای‌ را برای تکامل همه چیز در جهان پیشنهاد کرده‌اند. «قانون افزایش اطلاعات عملکردی» می‌گوید که سیستم‌های پیچیده در طبیعت تکامل می‌یابند تا پیچیده‌تر شوند.

تامین آب، غذا و اکسیژن در فضا تنها به کمک یک گیاه سرسوزنی!

گیاه ولفیا، به صورت توده‌هایی بزرگتر از یک سر سوزن است، اما می‌تواند یک ماده غذایی ضروری و منبع اکسیژن برای انسان در فضا باشد.

پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه با حضور یاسمن مقبلی

در آستانه پیاده‌روی فضایی که قرار است در ماه جاری توسط دو فضانورد زن انجام شود، ناسا تاکید کرد که این آخرین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه نخواهد بود.

آیا احتمال انقراض انسان در این قرن واقعا ۱ به ۶ است؟!

«توبی اورد»(Toby Ord) فیلسوف اهل آکسفورد در سال ۲۰۲۰، کتابی به نام «پرتگاه»(The Precipice) را درباره خطر انقراض انسان منتشر کرد. او در این کتاب، شانس فاجعه برای گونه ما در طول قرن آینده را یک به شش اعلام کرد.

پیاده‌روی شبیه‌سازی شده فضانورد ناسا روی ماه!

تصاویر جدید پیاده‌روی فضانورد ناسا نشان می‌دهند که گویا فضانوردان از حالا به ماه بازگشته‌اند.

یک پرتاب استارشیپی دیگر تا دو ماه آینده!

اولین پرتاب استارشیپ اسپیس ایکس آسیب زیادی به سکوی پرتاب وارد کرد. پایه پرتاب استارشیپ برای قدرت ۳۳ موتور مرحله اول رپتور وسیله نقلیه آماده نبود.

«استقامت» نمونه‌های تازه‌ای را از مریخ جمع‌آوری کرد

مریخ‌نورد «استقامت»(Perseverance) ناسا اولین نمونه را برای تازه‌ترین کارزار علمی ماموریت خود در روز پنجشنبه استخراج و ذخیره کرد.

از این بزرگ‌تر در جهان پیدا نمی‌شود!

کشف ابرخوشه‌های غول‌پیکر کهکشان‌ها، شناخت ما از کیهان به چالش می‌کشد. قوسهای غول‌پیکر کهکشانی که مقابل اندازه‌ آن‌ها هر چیزی در کیهان خرد به نظر می‌رسد.

کشف ماکسیمم عمر برای انسان

به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات انجام شده در هلند نشان داده که حداکثر طول عمر سقف برای یک زن 115.7 سال است. برای مردان، این عدد 114.1 سال یعنی کمی کمتر است.