238508 حباب ۵۰ درصدی قیمت ماهی در بازار قاسمی گفت: با توجه به کاهش سطح تقاضا نسبت به سال‌های قبل و تولید مناسب، کمبودی در عرضه ماهی شب یلدا نداریم. <p><span style="font-size: 12px">ارسلان قاسمی مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه ماهی شب یلدا نداریم، اظهار کرد: هم اکنون در تامین ماهی قزل آلا، کپور، میگو و برخی گونه&zwnj;های پرمصرف شوریده، شیر و حلوا کمبودی وجود ندارد، اما متاسفانه به دلیل شرایط عمومی اقتصاد و سیستم دلال بازی قیمت دچار نوساناتی است.<br />او افزود: با توجه به کاهش دورهمی و مهمانی&zwnj;ها، امسال سطح تقاضا در شب یلدا نسبت به سال&zwnj;های قبل کمتر است، اما در عرضه مشکلی وجود ندارد.<br />قاسمی با اشاره به دلایل گرانی ماهی در بازار بیان کرد: با گسترش ویروس کرونا و تعطیلی مراکز مصرف&zwnj;کننده، قیمت ماهی ناشی از مشکلات سیستم عرضه همچنان بالاست، چرا که بسیاری از عرضه&zwnj;کنندگان و فروشندگان در مقاطعی از خرید ماهی از تولیدکننده استنکاف می&zwnj;کردند تا بتوانند با پایین نگه داشتن سطح عرضه توجیهی برای افزایش قیمت داشته باشند.<br /><br />این مقام&zwnj;مسئول با انتقاد از فقدان نظارت دستگاه&zwnj;های متولی همچون سازمان شیلات، سازمان حمایت و دامپزشکی بیان کرد: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی سالیانه 900 هزار تن گوشت قرمز و بنا بر آمار شیلات یک میلیون و 200 هزار تن ماهی تولید می&zwnj;شود، در حالی که ناظران متعددی بر گوشت قرمز نظارت می&zwnj;کنند، اما بر ماهی به عنوان گوشت سفید نظارتی نیست.<br />او ادامه داد: علی رغم آنکه محصولات آبزی به عنوان تامین پروتئین مورد نیاز مردم می&zwnj;تواند امنیت غذایی کشور را تامین&zwnj;کند، اما متاسفانه هیچ نظارتی بر آن نیست و استدلال مسئولان بر آن است که ماهی کالای لوکسی است که تمام اقشار مصرف نمی&zwnj;کنند.<br /><br />مدیرعامل اتحادیه تکثیر و پرورش آبزیان در پایان حباب فعلی قیمت ماهی در بازار را 20 تا 50 درصد اعلام کرد و گفت: با اعمال نظارت دقیق بر سطح بازار شاهد سودجویی عوامل واسطه و دلال نیستیم که این امر در تامین امنیت غذایی تاثیر بسزایی دارد.</span></p><p>&nbsp;</p><p><span style="font-size: 12px">منبع: باشگاه خبرنگاران</span></p>