..::خبرجویان جوان ::..

کد مطلب: ۲۵۳۵۹۵  |  تاريخ: ۱۴۰۰/۶/۱۷  |  ساعت: ۱ : ۳۶


آیا سفر ارزان می‌شود؟

اجرایی شدن سفر ارزان و همگانی در قدم اول همکاری بخش دولتی و خصوصی را می‌طلبد و عزت‌الله ضرغامی در نخستین اقدام خود پس از تکیه زدن بر مسند وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این موضوع را در اولویت برنامه‌هایش مطرح کرد.

قرار گرفتن سفر در سبد خانوار تمامی اقشار جامعه از موضوعات مورد تاکید وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است. موضوعی که او در نشست انجمن‌های صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور به آن اشاره کرد و از تمامی اصناف خواست که طرح‌های خود را برای سفرهای ارزان قیمت و متنوع ارائه دهند. او در این نشست تاکید کرد که سفر رفتن حق اقشار متوسط و فرودست است و به همین‌منظور باید بسته‌های ارزان قیمتی طراحی شود.

اعطای وام‌های ارزان قیمت و یارانه

از آنجا که اقامتگاه و حمل‌ونقل دو عنصر اصلی و گران‌قیمت سفر محسوب می‌شوند، باید برای ارزان‌تر تمام شدن قیمت آن‌ها چاره‌اندیشی شود.
اعطای وام‌های ارزان‌قیمت به هتل‌ها از سوی دولت و در مقابل تخفیف آن‌ها به گردشگران، پرداخت یارانه به شرکت‌های حمل‌ونقل، پرداخت تسهیلات کم‌بهره به شرکت‌های مسافرتی، عمده فروشان تور و سامانه‌های آنلاین خدمات سفر برای رزرو یک‌ساله اقامتگاه‌ها و عقد قرارداد دولت با این دفاتر از جمله پیشنهادهایی بود که از سوی حسن تقی‌زاده انصاری رئیس هیئت مدیره جامعه گردشگری الکترونیک برای تحقق آسان‌سازی سفر مطرح شد.

واقعی شدن قیمت سفر با سامان‌دهی شبکه حمل‌ونقل

حرمت‌الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات گردشگری نیز در این خصوص به غیرواقعی بودن قیمت سفرها اشاره کرد و گفت: «آنچه اهمیت دارد واقعی شدن قیمت سفر است. در حال حاضر ایرلاین‌ها قیمت‌ها را به ناحق افزایش داده‌اند، همین موضوع باعث افزایش قیمت سفر شده است که باید در این مورد ورود جدی شود. از سوی دیگر در شبکه ریلی اعمال قیمت‌ها به صورت سلیقه‌ای انجام می‌شود. همچنین ورود چندین شبکه ریلی برای فروش بسته‌های سفر آن هم با قیمت‌های بالا ایجاد اختلال کرده است که تمامی این‌ها نیاز به ساماندهی جدی دارد.» 
ارائه پکیج‌های مشترک سفر از سوی استان‌های همجوار و ارائه به شهروندان با قیمت‌های مناسب از طریق کمک سایر دوایر از دیگر نکات مورد اشاره رفیعی بود.

سه طرح در نیمه راه متوقف مانده وزارتخانه در راستای متناسب‌سازی قیمت سفر

ارائه کارت‌های اعتباری سفر نیز برای اجرای سفر ارزان راهکار مناسبی می‌تواند باشد. طرحی که سال گذشته تا مرحله اجرا هم رفت، اما به دلیل شیوع کرونا متوقف ماند. کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی به‌عنوان مجری طرح تفاهمنامه‌ای را با بانک ملت منعقد کرد و بر اساس آن مقرر شد که اعتباری تا سقف 30 میلیون تومان با نرخ سود چهاردرصد، بازپرداخت 24 ماهه و یک‌ماه تنفس به متقاضیان داده شود. 
حسین اربابی درباره این طرح به میراث‌آریا می‌گوید: «با تعداد زیادی تاسیسات گردشگری اعم از رستوران و هتل در سراسر کشور قراردادهایی منعقد شد و تمامی اقدامات برای ارائه کارت‌های اعتباری سفر به هموطنان صورت گرفت، اما به دلیل کرونا فعلا اجرای آن را متوقف کرده‌ایم.»

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی با تاکید بر این موضوع که این اعتبار به منزله وام نیست، افزود: «اگر شخصی از این کارت استفاده نکند به سیستم بانکی بدهکار نمی‌شود و تا شش ماه برای استفاده از آن مهلت در نظر گرفته شده است.»

اربابی همچنین به هتل‌های کپسولی به‌عنوان طرح دیگری برای متناسب‌سازی قیمت سفر اشاره کرد و گفت: «هتل‌های کپسولی با هزینه هرشب 50 تا 100 هزار تومان برای دو نفر اقامتگاه‌های به صرفه‌ای هستند که در اکوکمپ‌ها کاربرد زیادی دارند.» او با اشاره به استقبال از این طرح، ادامه داد: «با بخش خصوصی تفاهمنامه‌ای بستیم و برای 1800 هتل کپسولی نیز پیش‌پرداخت گرفتیم، اما این طرح هم به دلیل ضربه مهیبی که صنعت گردشگری به خاطر کرونا متحمل شد، فعلا متوقف مانده است.»

ایجاد باشگاه زنجیره تامین گردشگری دیگر راهکاری بود که اربابی از آن به‌عنوان مهمترین راهکار برای کاهش هزینه سفر اشاره کرد. طرحی که به گفته مدیرعامل کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی برای اجرای آن تا مراحل نهایی با بانک پارسیان هم پیش رفته‌اند و از طرح‌های ناتمام و بر زمین مانده وزارتخانه محسوب می‌شود.

پیشنهاد احیای طرح موفق دهه 80

جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه حرفه‌ای هتل‌داران کشور نیز در اینباره به طرح موفقی در دهه 80 اشاره و خاطرنشان کرد: «در سال 85 و به مدت دو سال طرحی تحت عنوان سفر ارزان قیمت و با شعار «سفرهای همه‌زمانی، همه‌مکانی، همگانی» مطرح و اجرا شد که بر اساس آن هتل‌ها موظف به ارائه تخفیف بالای 30 درصدی بودند. 150 آژانسی که توان اجرای این طرح را داشتند انتخاب و بالغ بر یک هزار پکیج در دفترچه‌ای به مردم ارائه شد.»
او با تاکید بر این موضوع که این ارزانی به معنای پایین آمدن کیفیت خدمات سفر نیست، افزود: «به همین دلیل بهتر است به جای سفر ارزان از سفر همگانی استفاده شود. احیای این طرح و استفاده از تجارب آن در کنار همکاری بخش دولتی و خصوصی می‌تواند همگانی شدن سفر را ممکن کند.»

 

منبع: تسنیم


لينک مطلب: http://yrcnews.ir/ NSite/FullStory/?Id=253595

چاپ خبر