کد مطلب: ۲۵۳۴۷۲ | تاريخ: ۱۴۰۰/۶/۱۳ | ساعت: ۱۱ : ۳۳
مجید مشیری میهمان بخش نوستالژی برنامه تلویزیونی "سریالیست" بود؛ بخشی که به سریال "خط قرمز" به کارگردانی قاسم جعفری اختصاص داشت.
مجید مشیری با اشاره به اینکه بازیگری را خیلی دیر و از سن 34 سالگی آغاز کرده است افزود: رشته تحصیلی من مهندسی عمران بود. بعدها در دورههای آموزش بازیگری آقای تارخ شرکت کردم و از اواسط دهه هفتاد جذب سینما و تلویزیون شدم. بسیاری از پزشکان و مهندسان بودند که در کنار رشته اصلی خودشان، کارهای هنری مثل مجسمهسازی و نقاشی هم انجام میدهند، اما بعد از مدتی آن فعالیت هنری آنقدر به چشم آمده که آن شغل پزشکی یا مهندسی کمرنگ میشود.
وی درباره همکاری با قاسم جعفری کارگردان سریال "خط قرمز" نیز گفت: قبل از این سریال که سال 1380 از شبکه سه پخش شد، من در دو قسمت از سریال "کاشانه" با قاسم جعفری کار کردم. بعد از "خط قرمز" هم این همکاری در "شب آفتابی" و "مسافری از هند" ادامه پیدا کرد. در سینما هم در فیلم "بازنده" قاسم جعفری که محمدرضا فروتن و میترا حجار از بازیگران آن بودند بازی داشتم.
وی درباره علت تداوم همکاری با قاسم جعفری گفت: علاوه بر آقای جعفری، باید به بهرنگ توفیقی هم اشاره کنم که در سه سریال به کارگردانی او حاضر بودم. همینطور کارگردانانی مثل همایون اسعدیان، کیومرث پوراحمد، جمال شورجه و سیروس الوند که با آنها هم بیش از یک کار همکاری داشتم. شاید دلیل این تداوم همکاری این باشد که من در کارم کم نمیگذارم و همیشه با تمام انرژی در کار حاضر میشوم.
مشیری افزود: یادم هست در سریال "کمکم کن" که ماه رمضان سال 1383 از تلویزیون پخش میشد یکبار ساعت 7 صبح به لوکیشن تصویربرداری رفتم و روز بعد ساعت 11 ظهر کارم تمام شد! به خاطر اینکه کار همزمان با تصویربرداری پخش میشد و زمان نداشتیم. با این حال سعی میکردم همان انرژی اولیه را داشته باشم به همین خاطر احساس میکنم کارگردانها با من راحتاند؛ ضمن اینکه در کنار ارتباط حرفهای بین بازیگر و کارگردان، همیشه در سر صحنه رابطه دوستانهای با آنها داشتهام.
وی با اشاره به اینکه قاسم جعفری از آن دسته کارگردانهایی است که مدیوم تلویزیون را خیلی خوب میشناسد، خاطرنشان کرد: جعفری در هر اثر خودش لحظههای نابی را خلق میکند. ساخت سریالهایی مثل "خط قرمز" و "مسافری از هند" با آن کیفیت کار هرکسی نبود. "خط قرمز" از آن سریالهای خیابان خلوتکن بود و در زمان خودش از پربینندهترین سریالهای شبکه سه محسوب میشد.
این بازیگر سینما و تلویزیون درباره علت محوبیت سریال "خط قرمز" گفت: علاوه بر توانایی کارگردان و قصه پرکشش، باید به استفاده از بازیگران جوانی اشاره کنم که تا آن زمان برای مخاطب عام ناشناخته بودند. یعنی به جز پویا امینی که در یکی دو سریال کار کرده بود، بقیه تقریباً اولین کار تصویری خودشان را تجربه میکردند. انتخاب لوکیشنهای جذاب در شمال کشور هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. اینکه تعدادی پسر جوان با آن جیپ آلبالویی رنگ به تنهایی سفر میروند هم در نوع خودش موضوعی جسورانه بود؛ ضمن اینکه نباید از موسیقی و ترانه تیتراژ سریال هم غافل شد که واقعاً در زمان خودش گُل کرد.
وی اظهار کرد: قصه "خط قرمز" یک قصه نو بود و همه شخصیتهای آن آغاز و پایانی داشتند؛ یعنی بیننده منتظر بود تا ببیند مثلاً فرجام شخصیت رامین چه میشود. سریالی بود که ضرباهنگ خوبی داشت و هر کدام از شخصیتها که وارد قصه میشدند و بیرون میرفتند شناسنامه و پسزمینهای داشتند و بیننده با آنها همذاتپنداری میکردند.
مشیری درباره گروه بازیگران سریال "خط قرمز" هم گفت: پویا امینی، شهرام حقیقتدوست و شهرام عبدلی عزیز که خوشبختانه همچنان فعالاند. علی منصوری همان موقع هم در حوزه موسیقی فعالیت میکرد و الان هم در این عرصه مشغول فعالیت است. از سروش گودرزی و ایمان اشراقی مدتها است که خبر ندارم اما فکر میکنم ایمان اشراقی اخیراً در یک تئاتر بازی داشته است.
وی همچنین یاد ساناز کیهان بازیگر فقید سریال "خط قرمز" را هم گرامی داشت و از او به عنوان بازیگری یاد کرد که میتوانست آینده درخشانی داشته باشد اما دست تقدیر مهلت نداد و در جوانی او را از ما گرفت.
این بازیگر در ادامه افزود: ما در "خط قرمز" گروه بازیگران بسیار خوبی داشتیم. من با بازیگران جوان سریال فاصله سنی داشتم، به طوری که سروش گودرزی در پشت صحنه به من میگفت «آقای پدر» یا شهرام حقیقتدوست و پویا امینی هم من را عمو مجید خطاب میکردند اما آن قدر فضا دوستانه بود و انرژی خوبی منتقل میشد که گاهی من چند روز زودتر از ضبط سکانسهایم از تهران به شمال میرفتم. آقای جعفری از من میپرسید که چرا اینقدر زود آمدهای و من پاسخ میدادم که این گروه را خیلی دوست دارم و به من انرژی مثبت میدهد. یک سریال زمانی موفق است که در پشت دوربین هم بین عوامل همکاری و همیاری اتفاق بیفتد.
وی گفت: من معتقدم جوانهایی که وارد عرصه بازیگری سینما و تلویزیون میشوند باید ظرفیت بالایی داشته باشند چون بازیگری، حرفهای است که اگر شما در کنار توانایی فنی، ظرفیت لازم را نداشته باشی خیلی زود بعد از چهره شدن و شکوفایی فراموش میشوی.
مشیری درباره علت عدم حضور در آخرین سریال قاسم جعفری به نام "زندگی زیباست" که اخیراً از شبکه دو سیما پخش شد نیز گفت: علتش را نمیدانم لابد قسمت نبوده و پیگیری هم نکردم البته رابطه دوستانه ما همچنان برقرار است.
این بازیگر سینما و تلویزیون درباره وضعیت سریالسازی برای تلویزیون هم گفت: من فکر میکنم روند سریالسازی در تلویزیون افت کرده و هرچه جلوتر میآییم تعداد بینندگان سریالهای تلویزیونی کاهش پیدا میکند. ما فیلمنامهنویسان خوبی داریم اما قصهها و فیلمنامههای خوبی برای سریالها طراحی نمیشود. اگر قصههای جذابی داشته باشیم مطمئنم تلویزیون ظرفیت لازم را برای جذب مخاطبان پرتعداد دارد. ما بینندگان بسیار باهوشی داریم که به خوبی سریال را تجزیه و تحلیل میکنند و کار را میشناسند.
وی گفت: من فکر میکنم که اگر الان فصل دوم "خط قرمز" با همان گروه ساخته شود، باز هم پُرمخاطب خواهد بود چون از آن دسته از سریالهایی است که مردم با شرایط سنی مختلف هنوز هم با آن خاطره دارند.
مشیری در پایان خاطرنشان کرد: من در بیش از 50 فیلم سینمایی حضور داشتم و حتی یک سال با حضور در 6 فیلم، پرکارترین بازیگر نقش دوم بودم؛ با این حال تلویزیون برایم اهمیت ویژهای دارد. چون ویژگی سریالهای تلویزیونی این است که بازخوردها نسبت به آن بهروز است و شما بلافاصله واکنشهای مردم را نسبت به سریال و بازی خودت میبینی. همانطور که اشاره کردم بینندگان ما هم بسیار فهیم و باهوشاند و نقاط ضعف و قوت سریال را به شما میگویند. کار کردن در تلویزیون بسیار سختتر از سینما است چون سریالهای تلویزیونی بالای 50 میلیون بیننده دارد.
منبع: تسنیم