کد مطلب: ۲۵۳۱۷۵ | تاريخ: ۱۴۰۰/۵/۴ | ساعت: ۱۸ : ۵۰
اینترنت به دغدغه اصلی نمایندگان مجلس یازدهم و برخی مسئولان تبدیل شده است. در حالی که کشور با مشکلات عدیدهای در حوزههای اقتصادی و اجتماعی مواجه است و در هفته گذشته شاهد اعتراضات گستردهای بودیم، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به همراه عده دیگری از اعضای مجلس خبرگان دغدغه اینترنت دارند و طرحها و رویکردهای مدنظر خود و نه در راستای تامین منافع مردم را پیش گرفتهاند که این موضوع به بحرانی برای افکار عمومی تبدیل شده است.
مجلس طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی یا به عبارت دقیقتر فیلترینگ و محدودسازی را پیگیری میکند. طرحی که انتشار جزئیات آن به شدت افکار عمومی را آشفته کرده است. احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان نیز از ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب خواسته که به محض تشکیل دولت موضوع راهاندازی اینترنت ملی را پیگیری کند. وی در این باره گفته رابطه اینترنتی با آمریکا را قطع کنید چرا که جوانان را با شهوت آشنا میکنند.
مسدود شدن سرویسهای گوگل و اینستاگرام، مسدود شدن هرگونه خدمات اینترنتی خارجی، از دسترس خارج شدن اپلیکیشنهای خارجی، تعطیلی کسب و کارهای خانگی و تجاری فعال در اینترنت از جمله نتایج اجرای طرح محدودسازی اینترنت مورد نظر مجلس یازدهم است که صدای مردم را درآورده است.
احمد زیدآبادی در این باره نوشت: «بارها گفته شده است که ستیز و مقابله با تکنولوژی بیثمر است و در حکم نبرد با آسیاب بادی است! جهان به زودی شاهد توسعۀ اینترنت ماهوارهای خواهد بود، پدیدهای که نه کنترلپذیر و نه قابل محدودسازی است. بنابراین، تجربۀ تلخ و زیانبار مقابله با نوار کاست، دستگاه ویدئو، دیش ماهواره...و سرانجام تن دادن به همۀ آنها پس از تحمیل هزینههای سنگین روانی و فرهنگی به جامعه و برانگیختن خشم عموم را در مورد اینترنت تکرار کردن، نشانی جز تداوم لجبازی به قصد تخریب اعصاب ملت ندارد!»
دولت رئیسی اینترنت مجلس را قطع کند
سعید شریعتی فعال سیاسی به رویداد24 میگوید: برخی از آقایان که در مناصب تصمیمگیری نشستهاند، اصلا صاحب صلاحیت نیستند که بخواهند در خصوص مسائلی مانند اینترنت اظهارنظر کنند. پیشنهاد میکنم دولت آتی بعد از آغاز به کار، اینترنت مجلس شورای اسلامی را قطع کنند تا خیال همه راحت شود و آقایان هم راحت شوند و و موارد آزاردهنده اخلاقی را در اینترنت نبینند.
او میگوید: ما انتظار داریم حاکمیت به سمت حکمفرمایی دانش برده شود. اینکه دسترسی آزاد به شبکه اطلاعات را به روی مردم ببندند و موانع ایجاد کنند نتایج مثبتی به همراه نخواهد داشت. به زبان ساده عدهای نمیخواهند مردم چیزی را بدانند و روشن است که این رویکرد جدایی هر چه بیشتر حاکمیت از ملت را به همراه خواهد داشت.
در طرح صیانت از اینترنت ملی هزاران میلیارد تومان رانت نهفته
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه گویا برخی آقایان درک درستی از شرایط جامعه ندارند، گفت: عدهای درک درستی از حقوق ملت، پیشرفت، امکانات و … ندارند و در توهمات و تخیلات خود زندگی میکنند و نتیجه این میشود که روز به روز شرایط جامعه را به سمت امواج بیزاری و نفرت و روی گردانی میرود.
سعید شریعتی میگوید: عضو شورای نگهبان قانون اساسی که باید حافظ حقوق اساسی مردم باشد، ملت را جامعه نادان و شهوت زده و جاهل فرض میکند که قدرت تشخیص خوب از بد را ندارند و اگر دسترسی آزاد به اینترنت داشته باشند به سراغ بدترین مسائل میروند؛ این نشان میدهد یا مردم ایران را نمیشناسند یا بیان منویاتشان را تا این سطح تنزل میدهند.
این فعال سیاسی میگوید مشاوران این آقایان مافیای بزرگ صنعت ارتباطات هستند. در طرح صیانت از اینترنت ملی هزاران میلیارد تومان رانت نهفته است که قرار است با محدودکردن و گران کردن اینترنت به این شبکه مافیا بیاید.
او در ادامه میگوید: مسئله فعلی ما دیگر قانونگذاری نیست، فرمانروایی است. فرمانی صادر میشود و دیگران ترتیب اجرایی شدن آن را میدهند. قانون مدافع حقوق مردم است. نه اینکه اقلیتی بروند در پستوهایی بنشنند و برای سرنوشت 80 میلیون نفر آدم تصمیمگیری کنند، آنهم نه بر اساس خواست ملت، بلکه براساس مصلحتسنجیهای خاص! لذا فکر میکنم باید از این اظهارات صرفنظر کرد. موضوع نگرانی از حاکم شدن رویکردی است که خواست اقلیت برخوردار از رانتهای قدرت و ثروت را دنبال میکند.
واکنشها به طرح محدودسازی اینترنت و سخنان احمد خاتمی
محمدعلی ابطحی در توئیتی در واکنش به صحبت های احمدخاتمی نوشت: «آقای احمد خاتمی از رییس جمهور آینده خواسته که اینترنت را ملی کند و رابطه اینترنت را با آمریکاییها قطع کنند. آمریکا میخواهد جوانان ما را با شهوت آشنا کند! گپ بین نسلی از این بیشتر! میخواهند اینترنت را ببندند که جوانان با شهوت-نه حتی شهوترانی-آشنا نشوند. عجب روزگاری!»
محمد فاضلی استاد دانشگاه نیز در این باره نوشت: «اگر توانستید یک کشور را نشان دهید که در طول تاریخ با بستن فضا، محدود کردن آزادی، استثماری کردن نهادها و جلوگیری از نوآوری، به رشد اقتصادی و نه حتی توسعه، رسیده، آن وقت دنبال بستن اینترنت و محدود کردن آزادی و مسدود کردن خلاقیت انسان باشید. دست بردارید از انگشت کردن به چشم مردم.»
رسول جعفریان استاد دانشگاه با انتقاد از درخواست احمد خاتمی برای محدود کردن اینترنت، در توئیتی نوشت: اینترنت ملی برای وقتی است که دریایی از اطلاعات علمی و عمومی برای استفاده مردم داریم نه برای کشوری که تیراژ کتابهایش 500، زبانش محدود و از نظر علمی، دانشگاهها و ... در تولید دانش فقیر و کممایه است. الان قطع ارتباط با دنیای بیرون، به معنای مرگ علمی است وقتی دستمان پر شد، حتما.
منبع: رویداد 24