کد مطلب: ۲۳۷۰۵۲ | تاريخ: ۱۳۹۹/۹/۹ | ساعت: ۱۰ : ۱۵
دکتر محسن فخریزاده از دانشمندان بنام موشکی و هستهای ایران و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع توسط یک تیم تروریست به شهادت رسید. به گزارش «وطن امروز»، برخی رسانههای خبری از شهادت یکی از دانشمندان هستهای ایران به نام محسن فخریزاده خبر دادند. در برخی از اخبار منتشرشده که «وطن امروز» به تنهایی نمیتواند صحت آن را تایید کند، آمده است: محسن فخریزاده در شهر آبسرد پس از انفجار یک خودروی نیسان در مقابل خودروی حامل وی، توسط چند تروریست مورد هدف قرار گرفت. پس از این اتفاق پیکر محسن فخریزاده به بیمارستان منتقل شد اما تلاش پزشکان نتیجهای در بر نداشت و وی به شهادت رسید. ساعاتی پس از انتشار خبر ترور، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیهای خبر شهادت محسن فخریزاده را تایید کرد. در بیانیه وزارت دفاع آمده است: «بعدازظهر جمعه عناصر تروریست مسلح خودروی حامل محسن فخریزاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را مورد حمله قرار دادند. در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریستها آقای محسن فخریزاده بشدت مجروح شد و به بیمارستان منتقل گردید. متاسفانه تلاش تیم پزشکی برای احیای ایشان موفق نبود و دقایقی قبل این مدیر خدوم و دانشمند پس از سالها تلاش و مجاهدت به درجه رفیع شهادت نائل آمد. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اقدام ناجوانمردانه ترور یکی از مدیران متعهد و متخصص خود را محضر مبارک مقام معظم رهبری و ملت شهیدپرور ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض مینماید».
همچنین امیر سرتیپ امیر حاتمی در گفتوگویی تلویزیونی در تشریح جزئیات اقدام تروریستی علیه رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع گفت: این حادثه تروریستی بعدازظهر امروز (دیروز شنبه) اتفاق افتاد که 2 نفر از محافظان محسن فخریزاده مجروح شدند و یک نفر از محافظان وی به شهادت رسید. وزیر دفاع اظهار داشت: در این اقدام تروریستی محسن فخریزاده که دچار جراحت شده بود، پس از انتقال به بیمارستان شهید شد و تلاشهای پزشکان نتوانست در این زمینه مؤثر باشد. وی افزود: در این حادثه تروریستی ابتدا یکی از تروریستها اقدام به تیراندازی به خودروی شهید فخریزاده کرد و چند ثانیه بعد خودروی نیسان حامل مواد منفجره که در نزدیکی خودروی شهید فخریزاده (حدود 15 تا 20 متری) بود، منفجر شد.
*محسن فخریزاده کیست؟
نام محسن فخریزاده به عنوان یکی از 5 شخصیت ایرانی در فهرست 500 نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر شده است. نام فخریزاده تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» 24 مارس 2007 میلادی در فهرست تحریمشدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت. محسن فخریزاده تنها دانشمند هستهای ایرانی است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در شوی تبلیغاتی علیه برنامه هستهای ایران به زبان آورد و مدعی شد روی برنامه تسلیحات اتمی کار میکرده است. منابع غربی القابی مانند اوپنهایمر ایران، عبدالقدیرخان ایران یا پدر برنامه هستهای ایران را به محسن فخریزاده دادهاند.
بیشتر اطلاعات منتشر شده درباره فخریزاده مربوط به اخباری است که توسط رسانههای غربی منتشر شده است. بررسی گزارشها و اخبار رسانههای غربی درباره محسن فخریزاده که پیش از ترور وی منتشر شده بیانگر آن است که این اطلاعات توسط سازمانهای جاسوسی و امنیتی کشورهای غربی در اختیار این رسانهها قرار گرفته است و این رسانهها در راستای خبرسازی به نفع کشورهای غربی اخبار راست و دروغ را در توصیف وی به کار بردهاند.
در یکی از این گزارشها نشریه انگلیسی ساندیتایمز فروردین 87 با اشاره به اسنادی که ادعا میکرد از یک دستگاه لپتاپ ایرانیها به دست آمده، فخریزاده را «یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران» و به عنوان «پدر برنامه هستهای نظامی ایران» معرفی کرد و مدعی شد: «سرویسهای اطلاعاتی غرب معتقدند ایران در صدد تولید یک کلاهک هستهای است که مسؤولیت این برنامه بر عهده محسن فخریزاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین تهران قرار دارد و از این رو میتوان وی را پدر تولید کلاهک اتمی ایران نامید».
ادعای ساندیتایمز درباره تلاش ایران برای دستیابی به کلاهک هستهای در حالی است که نهادهایی چون آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را تایید کرده بودند.
واشنگتنپست نیز در گزارشی که سال 87 منتشر کرد، درباره شهید محسن فخریزاده نوشت: طبق گزارش «واشنگتنپست»، یک مهندس فیزیک به نام محسن فخریزاده، سرپرستی برنامههای محرمانه اتمی را به عهده دارد.
واشنگتن پست در ادامه نوشته بود: محسن فخریزاده در مقام استاد، هر هفته در دانشگاه امام حسین تهران، درباره فیزیک برای دانشجویان سخنرانی میکند. اما همین دانشمند به مدت 10 سال است که سرپرستی برنامههای محرمانه کسب تکنولوژیهای بسیار حساس هستهای را برای حکومت عهدهدار بوده است.
در مدارکی که ظرف چند ماه گذشته توسط 2 دولت غربی (جز ایالات متحده) در اختیار آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار گرفته است، علاوه بر آقای فخریزاده، نام جمع دیگری از دانشمندان عالیرتبه وابسته به حکومت ایران نیز ذکر شده است که طبق گفته مقامات سازمان ملل، طی سالهای گذشته در کار گسترش امکانات و تواناییهای هستهای جمهوری اسلامی بودهاند.
طبق گزارش روزنامه واشنگتنپست، محسن فخریزاده پس از سرنگونی شاه به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. او سرپرست سابق مرکز تحقیقات فیزیک ایران بوده است. این مرکز به گفته مقامات سازمان ملل، نقش عمدهای در طرحهای مربوط به کسب قطعات مورد استفاده در تأسیسات غنی کردن اورانیوم داشته است. نام فخریزاده در فهرستی 8 نفره است که سال گذشته سازمان ملل برای مسافرت و نقل و انتقالات مالی آنها محدودیت اعمال کرده است.
کارکنان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) به خبرنگار واشنگتن پست گفتهاند آنها چندین بار از محسن فخریزاده برای صرف چای و صحبت درباره برنامه اتمی دعوت به عمل آوردهاند اما طی 2 سال گذشته همه این دعوتها رد شده است. دولت ایران بتازگی فخریزاده را به یک آزمایشگاه جدید که بشدت محافظت میشود منتقل کرده است. بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون اجازه بازدید از این آزمایشگاه را پیدا نکردهاند. نمایندگان دولت ایران پس از آنکه در مقابل اسناد و مدارک جدید قرار گرفتند، همه آنها را جعلی اعلام کردند. به گفته واشنگتن پست، «تهران وجود برخی دانشمندان [مورد بحث] را انکار کرد».
منبع: وطن امروز