صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

'کره' از قیمت‌گذاری دولت خارج شد؛ احتمال افزایش دوباره قیمت کره

سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران می‌گوید: کره دیگر قیمت مصوبه دولتی ندارد. یعنی از این پس قیمت کره براساس آیین نامه قیمت‌گذاری عرضه می‌شود.

با افزایش دوباره قیمت کره سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران اعلام کرد که «کره حیوانی قیمت مصوبه دولتی ندارد.» یعنی از نیمه آذرماه قیمت کره حیوانی براساس آیین نامه قیمت‌گذاری محصولات ساخت داخل به بازار عرضه می‌شود.

نیمه آذر قیمت کره 25 درصد گران شد و با قیمت 12 هزار تومان فروخته می‌شد. این در حالی است که برخی از کاربران در فضای مجازی از افزایش دوباره قیمت کره‌ 100 گرمی با نرخ‌ 13 و 14 هزار تومان خبر می‌دهند.

در نیمه نخست امسال قیمت کره 100 گرمی چهار هزار و 200 تومان بود. با حذف ارز دولتی به یک‌باره قیمت آن دو برابر و با قیمت هشت هزار تومان فروخته می‌شد.

فروشندگان می‌گویند تولیدکنندگان قیمت کره را دوباره افزایش دادند و ماجرای افزایش قیمت ربطی به فروشندگان ندارد. چندی پیش رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت‌داران گفته بود: «چنانچه قیمت کره به 12 هزار تومان برسد دیگر کسی کره نمی‌خرد.»

به گفته سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران، کره تولید داخل از گروه یک به گروه دو منتقل شده است. یعنی دیگر ارز مرجع به آن تعلق نگرفته و در داخل کشور تولید و براساس نظام عرضه و تقاضا قیمت آن مشخص می‌شود. بنابراین بنگاه‌های تولید کره حیوانی می‌توانند قیمت هزینه تمام شده را محاسبه و با میزان مشخصی از سود قانونی کره حیوانی را به بازار عرضه کند.

محمدرضا بنی‌طبا معتقد است: تمام شرکت‌ها قیمت کره‌ای که به بازار عرضه می‌کنند حدود 10 هزار تومان است و با کاهش هزینه‌های تمام شده رقابت می‌کنند و قیمت جهانی کره حیوانی بیش از قیمت کره حیوانی تولید داخل است. با این حال متاسفانه کاهش قدرت خرید خانوار در 16 سال گذشته باعث شده قیمت این محصول برای مشتریان چشم‌گیر باشد.

کره‌هایی 13 هزار تومانی در بازار خارجی است
سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران گفت: کره‌های حیوانی که با قیمتی بیش از 10 هزار تومان در بازار به شکل محدودی وجود دارد، کره‌ حیوانی وارداتی هستند که با ارز نیمایی وارد کشور شده‌اند. یعنی این کره‌ها تولید داخل نیست و با چربی داخلی تولید نشده‌اند و در عین حال ارز مرجع نیز دریافت نکرده‌اند.

تولیدکنندگان با فروش کره هشت هزار تومانی ضرر کردند
هر چند که تولیدکنندگان مدعی هستند بابت عرضه هر عدد کره‌ هشت هزار تومانی، حدود 200 تومان ضرر کرده‌اند. بنی‌طبا درباره علت خسارت تولیدکنندگان لبنی گفت: در زمانی که کره وارداتی با ارز مرجع رو به اتمام بود، از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خواستیم اجازه داده شود تا کره حیوانی با چربی داخلی نیز قیمت‌گذاری شده و در بازار عرضه شود اما سازمان حمایت به دلیل تفاوت قیمت میان دو محصول داخلی و خارجی این اجازه را نداد و منتظر شد تا کل کره وارداتی با ارز مرجع تمام شود و پس از آن قیمت کره داخلی را مشخص کرد که البته همان موقع هم در نقطه سر به سر و بعضا با ضرر 200 تومانی عرضه می‌شد.

به گفته او، از این پس اما قیمت کره براساس هزینه تولید به بازار عرضه می‌شود و اگرچه با شوک قیمتی همراه است اما به دلیل اینکه رقابت و قیمت مانند سال‌های گذشته در زنجیره تولید کره حیوانی به دلیل تخصیص ارز مرجع، سرکوب نخواهد شد، رقابت میان تولیدکنندگان با به تعادل رسیدن بازار به سود مصرف‌کننده خواهد شد.

از طرف دیگر فعالان بازار می‌گویند قیمت کره با حذف ارز مرجع ممکن است به کیلویی 200 هزار تومان برسد و قیمت هر قطعه کره 100 گرمی 20 هزار تومان شود!

 

منبع: تجارت نیوز

شناسنامه


کدخبر: ۲۴۱۰۸۴
تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۱۴     ساعت: ۷ : ۵
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
  • ٢١ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 23 2024