وی که به ترکیه سفر کرده در کنفرانس خبری مشترک با «مولود چاووشاوغلو» مدعی شد: «آلمان به خارج کردن همکاران افغانستانی پایبند است».
وزیر خارجه آلمان از پیشنهاد ترکیه برای اداره و راهاندازی فرودگاه کابل قدردانی کرد و گفت که ترکیه سهم مهمی در عملیات خارج کردن افراد از فرودگاه کابل ایفا میکند.
وزیر خارجه ترکیه نیز در این کنفرانس خبری گفت که ترکیه به مسئولیت اخلاقی و انسانی خود در خصوص پناهندگان عمل کرده و این کشور دیگر نمیتواند پذیرای پناهجویان بیشتر باشد.
چاووش اوغلو دریافت هرگونه پیشنهاد از آلمان یا هر کشور دیگر درباره باقی ماندن افغانها در ترکیه را رد کرد.
وزیر خارجه ترکیه اضافه کرد: «طالبان با ما در روند خارج کردن افراد همکاری کرده و با تمامی طرفها در افغانستان از جمله طالبان در ارتباط هستیم».
وی تاکید کرد که طالبان خواستار آن بوده که به تنهایی مسئولیت امنیت در افغانستان را بر عهده بگیرد.
بعد از توافق فوریه 2020 آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال 2001 در پاسخ به حملات 11 سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
با تصرف سریعتر از حد انتظار کابل از سوی گروه طالبان، آمریکا و متحدانش روند خروج از افغانستان را به شکلی سراسیمه و بینظم تسریع کردهاند و فرودگاه کابل که در تحت کنترل آنها قرار دارد با هرج و مرج گسترده مواجه است.
روز پنجشنبه هفته گذشته در پی دو انفجار انتحاری اطراف فرودگاه کابل که داعش مسئولیت آنها را پذیرفت، 13 نظامی آمریکایی و دهها نفر دیگر کشته شدند.
منبع: ایسنا