کد خبر :244005
رضایی: نمی‌توان با دولت متمرکز در تهران تحول ایجاد کرد
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه تغییر شیوه حکمروایی کشور، مهمترین نیاز ایران اسلامی است، گفت: ما با دولت متمرکز در تهران که میراث تفکر انگلیسی و نظامی رضاخان است، نمی‌توانیم تحول و مردم سالاری دینی را مدیریت و اجرا کنیم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن رضایی در آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان اولین جمع سپاری نخبگانی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فعالیت سامانه جمع سپاری سیاست گذاری یک حرکت نوآورانه برای تعمیق مردم سالاری دینی است و این رویکرد در همه امورات مربوط به کشور و مردم در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و دیگر عرصه ها باید درنظر گرفته شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه مردم سالاری دینی منحصر به انتخابات نیست، افزود: پیروزی انقلاب و پیروزی دفاع مقدس نشان دهنده چیزی غیر از حضور مردم و دین نبوده است در دهه دوم، سوم و چهارم برخی محافل تکنوکرات، مردم سالاری دینی را در برگزاری انتخابات منحصر کردند و متاسفانه دیده شد که برخی کارگزاران نظام سفره خودشان را از مردم جدا کردند و حتی درموضوع گرانی بنزین با  مردم گفت وگو و مشورت نکردند.
وی اظهار داشت: ما باید به مردم سالاری دینی در تمامی امور برگردیم و عمده مشکلات امروز کشور مربوط به همین است که تصمیم گیری‌ها در اتاق‌های دربسته صورت می‌گیرد. این درها را باید باز کرد. باید مسئولان ما از آسیب‌های پشت میز نشینی دور شوند. مسئولان با قرارگرفتن در میان مردم، می توانند مردم را درک کنند و آنها را تشویق به مشارکت نمایند.
فرمانده کل سپاه در دوران دفاع مقدس گفت: اگر در جریان نهضت و انقلاب، امام(ره) از دور می‌گفت که مردم بروید، اگر امثال قاسم سلیمانی‌ها و احمد کاظمی‌ها در خط مقدم کربلای پنج نمی‌ماندند، آیا مردم در انقلاب و دفاع مقدس مشارکت جانانه و فداکارانه می‌کردند. مردم سالاری دینی یعنی دولتمردان پا به پای مردم و جلوتر از مردم در عرصه‌های خطر و خدمت حرکت کنند.
رضایی افزود: ما از جمع سپاری، سه هدف را دنبال می‌کردیم. اولین هدف ما آزمون جوانان جدیدی بود که از پنج سال پیش وارد دبیرخانه مجمع شده‌اند. با اختیاراتی که مقام معظم رهبری به من دادند از جوانان انقلابی در مجموعه مجمع استفاده کردیم. ضمن چابک سازی مجمع، از جوانان در تشکیلات مجمع بهره گیری کردیم و الان به غیر از روسای کمیسیون‌ها که به تدبیر مقام معظم رهبری عمدتاً از اعضای حقیقی صحن مجمع تشخیص استفاده می‌کنیم، مسئولیت‌های اصلی را به جوانان در ارکان و سطوح مختلف مدیریتی مجمع سپرده‌ایم و الحمدلله در همین جمع سپاری دیدید که تیم‌های جوان در مجمع تشخیص، کارهای پیچیده، علمی و نوآورانه را انجام دادند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دومین هدف ما از جمع سپاری در مجمع تشخیص، این بود که به دنبال الگویی برای اجرای مردم سالاری دینی بودیم و تلاش کردیم از همه مردم برای مشارکت در تدوین سیاست‌ها استفاده کنیم. جمع سپاری، میز مشترکی است که مردم و نخبگان و اعضای مجمع تشخیص با هم در سامانه نجم پیرامون سیاست گذاری موضوعات مهم کشور گفتگو کنند.
رضایی گفت: هدف سوم از جمع سپاری سیاستها، ایجاد تحول در رویّه ها و فرایندهای سیاست گذاری بود تا بتوانیم سیاست هایی را تدوین کنیم که مبنایش ایجاد تحول در برنامه پنج ساله است.
وی افزود: از دلسوزان کشور می‌خواهم به اطلاع رسانی پیرامون این سامانه بپردازند تا سامانه نجم تقویت شود. اگر ان سامانه در دانشگاه‌ها و خانه‌های مردم شناخته شود، ما می‌توانیم شعار "ایران فقط تهران نیست" را در عرصه سیاستگذاری محقق کنیم و می‌توانیم محدود به نخبگان تهران نباشیم و از ایده‌های مردم و نخبگان در سراسر کشور استفاده کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تغییر شیوه حکمروایی کشور، مهمترین نیاز ایران اسلامی ما است. ما با دولت متمرکز در تهران که میراث تفکر انگلیسی و نظامی رضاخان است، نمی‌توانیم تحول و مردم سالاری دینی را مدیریت و اجرا کنیم. الان سپرده‌های بانکی استان ها و حتی نیروهای کار به سوی تهران سرازیر می‌شود. سکونتگاه های ما ضد توسعه شده و این تفکر، ناشی از نگاه کلاسیک ایجاد امنیت برای انگلیسی‌ها در دوران رضاشاه است.
وی افزود: ما از پژوهشگران، شجاعت در ارائه پیشنهادهای خلاقانه را مطالبه می‌کنیم تا در پارادایم‌های فرهنگی از قبل مانده، باقی نمانند و به پنجاه سال گرانی، تورم و کاهش ارزش پول ملی پایان دهند.
رضایی گفت: دیوان سالاری عریض و طویل در کشور، راندمان پایینی دارد. با جابجایی دولت‌ها و جناح ها این مشکلات حل نمی‌شود. شاهد هستیم که در تمام دولت‌ها نرخ ارز در چهار سال دوم، دو برابر شده است. برای ایجاد تحول نیازمند شجاعت نخبگان هستیم تا در صحنه عمل به ما کمک کنند. ما نظرات شما را با دقت پیگیری خواهیم کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اکنون که اختتامیه جمع سپاری برنامه هفتم توسعه کشور را برگزار می‌کنیم، افتتاحیه جمع سپاری در دو موضوع دیگر را اعلام می‌کنیم. از همه نخبگان و پژوهشگران دعوت می‌کنم که نظرات خود را درخصوص "سیاست های کلی فضای مجازی و محیط سایبری" و "حکمروایی شبکه‌ای" اعلام کنند. تا امروز اراده‌های مسلط و حاکم بر کشور ما اراده دولتمردان بوده است و در پرتو تحولات اجتماعی و فناوری، اراده‌های پراکنده و گاه سازمان یافته دیگری در فضای مجازی در امور کشور حتی بر قیمت گذاری‌ها دخالت می‌کنند که باید از نقاط قوت این روند جدید برخوردار شویم و نقاط منفی آن را تدبیر کنیم.
رضایی گفت: همچنین از نخبگان و مردم می‌خواهیم که در موضوع "بازبینی سیاست‌های کلی انرژی"، دیدگاه های خود را با ما به اشتراک بگذارند. می‌دانید که منابع فسیلی در دنیا در حال کم شدن است و در آینده بخش عمده این منابع در اطراف تنگه هرمز منحصر می‌شود.
وی یادآورشد: همچنین در سیاست‌های کلی انرژی نیازمند تحول علمی و شجاعانه هستیم. الان علائم نگران کننده‌ای در ذخایر گازی دیده می‌شود. همچنین در بازنگری سیاست‌ها باید به استفاده از انرژی‌های نو توجه داشته باشیم. انرژی‌های نو حدود 30 درصد انرژی های جهان را شامل می‌شوند و کشور ما نیز باید استفاده از انرژی‌های نو در کویر و ساحل و دیگر نقاط کشور را جدی بگیرد. مساله هسته‌ای هم در این چارچوب باید با تکیه بر دانش بومی و همکاری‌های علمی بین المللی دنبال شود.
رضایی گفت: ضمن تشکر و قدردانی از همه عزیزان که در این تجربه نو با ما همکاری کردند، از قوای دیگر می‌خواهیم که این جمع سپاری را تجربه کنند و ما هم تجربیات خودمان را در اختیار آنها می گذاریم.
وی در ادامه افزود: صمیمانه از میثم مظفر و گروه همراهشان که این برنامه را تا به اینجا رساندند و از کارشناسان و اساتیدی که در ارایه و داوری نظرات مشارکت کردند، تشکر می‌کنم.

 

منبع: تسنیم