صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

کاهش قیمت ارز ادامه دارد؟

سیدکمال سیدعلی کارشناس بازار ارز در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه از حدود ۳، ۴ ماه پیش نیز پیش‌بینی می‌شد که ارز تا قیمت بین ۱۹ تا ۲۱ هزار تومان کاهش داشته باشد، گفت: این در حالیست که بخشنامه بانک مرکزی در مورد واردات بدون انتقال ارز قیمت دلار را در حدود ۲۵ هزار تومان نگه داشت و شاهد بودیم که حدود ۴۰ روز نیز دلار در این قیمت ثابت ماند، بالاخره وضعیت صادرات و واردات است که قیمت ارز در بازار را تعیین می‌کند.

وی افزود: اصولا قیمت ارز تابع سیاست‌ها و متغیر‌های کلان اقتصادی است، در زمانیکه ارز بالای 25، 26 هزار تومان بود، کسانیکه به قصد سرمایه گذاری در بازار ارز حضور پیدا کردند، ریسک بالایی را متحمل شدند، در این رابطه باید سیاست بانک مرکزی در بلند مدت ثبات و تعادل در بازار ارز باشد. این در حالیست که قیمت ارز در هماهمگی کامل با وضعیت تجارت خارجی کشور شامل صادرات و واردات، وضعیت تولید کالا و خدمات و... است.

سیدعلی اظهار داشت: قیمت ارز باید به نحوی تنطیم شود که از طریق واردات کالا‌ها با قیمت مناسب و منطقی به دست مردم برسد تا از این طریق انتظارات تورمی تخلیه شود، در چنین وضعیتی به طور قطع نرخ ارز در بازار نیز به ثبات خواهد رسید که این موضوع خود یک نکته کلیدی به شما می‌رود، اگر به چنین موضوعی دست پیدا کنیم، به طور قطع نوسان جزئی دلار در بازار دیگر اهمیتی نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل ارزی همچنین در مورد کاهش قیمت دلار به 15 هزار تومان که روحانی از آن صحبت کرده بود، یادآور شد: اول این موضوع باید مشخص شود که آیا اساسا به نفع اقتصاد کشور است که دلار 15 تومان شود، یاخیر، از سوی دیگر باید دید اگر دلار به این قیمت هم برسد، آیا در این محدوده ماندگار است یا دوباره افزایش خواهد یافت، این در حالیست که به نظر می‌رسد در کوتاه مدت دلار تا مرز 19، 20 هزار تومان کاهش خواهد یافت، بعد از آن نیز کاهش بیشتر بستگی به متغیر‌های زیادی دارد، به طور مثال ما باید بتوانیم روزانه حدود 2.5 میلیون بشکه نفت صادر کنیم، تا درآمد‌های ارزی افزایش یاید.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر به سرمایه گذاری‌های جدید صنعتی بسیار نیازمندیم، زیراکه خطوط تولید و ماشین آلات کارخانجات طی این چند سال تحریم فرسوده شده اند و باید عوض شود، در چنین شرایطی ولع ارزی ما بسیار زیادی است و با توجه به چنین شرایطی باید ورودی ارز به کشور زیاد شود، تا دلار بتواند به نرخ 15 هزار تومان برسد، از سوی دیگر باید تولید کشور رونق بگیرد و بعد از آن نیز می‌بایست دید که آیا صادرات و واردات با دلار 15 هزار تومانی مقرون به صرفه خواهد بود یا خیر، این‌ها سوالاتی است که باید به آن پاسخ داده شود تا بعد از آن بتوان گفت که آیا دلار به این عدد می‌رسد یا خیر؟ و در وهله دوم آیا این موضوع به نفع اقتصاد کشور خواهد بود نه؟

 

منبع: فرارو

شناسنامه


کدخبر: ۲۴۳۴۵۷
تاریخ: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹     ساعت: ۱ : ۲۱
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس:       زیرسرویس:
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
  • ١٠ شوال ١٤٤٥
  • Apr 19 2024