صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
تولید، اکران و پخش
آرشیو اخبار

'پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای' رسمی شد

سازمان ملل گفته است پیمان بین‌المللی منع تسلیحات هسته‌ای از سوی پنجاهمین کشور تصویب شده است، که اجازه می‌دهد این متن اساساً نمادین تاریخی، بعد از ۹۰ روز لازم‌الاجرا باشد. به این ترتیب تولید استفاده و ذخیره تسلیحات هسته ای از ژانویه ۲۰۲۱ غیرقانونی خواهد شد اگرچه کشورهای هسته ای این توافق را امضا نکرده اند.

به  نوشته روزنامه گاردین، در حالی که قدرت‌های هسته‌ای این پیمان را امضا نکرده‌اند، فعالانی که خواهان اجرای آن هستند امیدوارند این پیمان نقشی بیش از نمادین بودن ایفا کرده و اثر تدریجی بازدارندگی داشته باشد.

هندوراس پنجاهمین کشوری شد که این پیمان را تصویب می‌کند.

بر اساس بیانیه‌ای از سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش این پیمان را "اوج جنبش جهانی برای جلب توجه به سمت عواقب فاجعه‌بار انسانی استفاده از هرگونه تسلیحات هسته‌ای" خواند.

وی اظهار کرد: این پیمان نشان‌دهنده تعهد معنادار در قبال حذف کلی تسلیحات هسته‌ای است که همچنان بالاترین اولویت خلع سلاح سازمان ملل است.

سازمان‌های غیرانتفاعی نیز از جمله کمپین بین‌المللی حذف سلاح‌های هسته‌ای، ائتلافی که در سال 2017 به خاطر نقش کلیدی در به ثمر رساندن این پیمان برنده جایزه صلح نوبل شد، از اخبار فوق استقبال کرد.

"پیتر ماورر"، رئیس کمیته بین‌المللی  صلیب سرخ نیز در بیانیه‌ای گفت: امروز، یک پیروزی برای انسانیت و وعده یک آینده امن‌تر است.

کشورهای اعلام شده مسلح هسته‌ای از جمله آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه این پیمان را امضا نکرده‌اند.

آمریکا به امضاکنندگان این پیمان نوشته است که دولت ترامپ باور دارد آن‌ها یک "خطای استراتژیک" کرده‌اند و از آن‌ها خواست تصویب خود را لغو کنند.

در نامه‌ای که به آسوشیتدپرس رسیده، آمده است که پنج قدرت اصلی هسته‌ای- ایالات متحده، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه- و متحدان ناتو آمریکا "در مخالفت ما با پیامدهای بالقوه" این پیمان متحد هستند.

به طور جداگانه، روسیه و آمریکا در تلاش برای از بین بردن بن‌بست در مذاکرات طولانی‌مدت با هدف تمدید تفاهم تسلیحات هسته‌ای بین این دو هستند.

هر دو طرف تلاش کرده‌اند تا بر سر سرنوشت پیمان نیواستارت، که هر دو طرف را به 1550 کلاهک محدود می‌کند اما فوریه آینده به پایان می‌رسد، نقاط مشترکی پیدا کنند.

در حالی که آمریکا می‌خواهد این پیمان را به منظور دخیل کردن چین و پوشش انواع جدید تسلیحات بازبینی کند، روسیه قصد دارد پیمان را بدون هیچ شرط جدیدی به مدت 5 سال تمدید کند- و هر طرف مکرراً پیشنهادات طرف دیگر را رد کرده است.

 

منبع: ایسنا

شناسنامه


کدخبر: ۲۳۵۰۴۲
تاریخ: ۱۳۹۹/۸/۵     ساعت: ۰ : ۲۸
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: بین الملل       زیرسرویس: بین الملل
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
  • ۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان
  • ٢٨ ربيع الثاني ١٤٤٦
  • Nov 01 2024